Wie zijn wij?

Medical Training Malden. Welkom in onze fysiotherapiepraktijk. Gespecialiseerde fysiotherapie met een lach!

Knie

De oorzaak van knieklachten kan zeer divers zijn. Knieklachten kunnen o.a. veroorzaakt worden door problemen aan de spieren, meniscus, (kruis)banden, knieschijf of het kraakbeen.

Schiet uw knie wel eens op slot? Zakt u wel eens door uw knie of heeft u een instabiel gevoel tijdens wandelen of sporten? Of is uw knie stijf en pijnlijk bij het opstaan uit bed of uit een stoel? Dan kunnen onze fysiotherapeuten vaak wat voor u betekenen.

Sporters
Medical Training Malden heeft veel ervaring met het behandelen van sporters. Onze (sport)fysiotherapeuten hebben bijvoorbeeld veel ervaring met het revalideren van cliënten die een nieuwe voorste kruisband, kijkoperatie of meniscusoperatie hebben gehad. Onze (sport)fysiotherapeuten kunnen u zeer goed helpen in het revalidatieproces en, samen met u, ervoor zorgen dat uw doelen worden bereikt.

Behandelmogelijkheden:
Sportfysiotherapie

Medewerkers die hierin zij gespecialiseerd:

Knieklachten bij kinderen
Knieklachten zijn een veel voorkomend probleem bij kinderen. De oorzaak is veelal gelegen in een disbalans tussen de (sport)belasting en de belastbaarheid. Wanneer kinderen in de groei zijn en er daarnaast veelvuldig gesport wordt kan dit klachten veroorzaken. Bekende klachtenbeelden hierbij zijn Osgood-Schlatter, Sinding LarsonJohansson en Patellofemoraal Pijnsyndroom.

Behandelmogelijkheden:
Kinderfysiotherapie

Medewerkers die hierin zij gespecialiseerd:

Artrose
Artrose gaat vaak samen met de volgende klachten:

  • (druk) pijn rondom de knie
  • stijfheid, vooral het buigen van de knie gaat moeilijk
  • soms kan het ook voorkomen dat u, tijdens het wandelen, door de knie heen zakt
  • bij forse artrose wordt de knie ook vaak dik

Artrose is er in verschillende gradaties:

  • Graad I: Het kraakbeenoppervlak is zacht en de verende eigenschappen zijn verminderd. Een röntgenfoto toont geen afwijkingen.
  • Graad II: Er bevinden zich scheurtjes en onregelmatigheden in het oppervlak van het kraakbeen niet verder reikend dan de helft van de oorspronkelijke dikte van het kraakbeen (4 mm). Men noemt dit ook wel kraakbeen fibrillaties. Ook hier toont de röntgenfoto geen afwijkingen van betekenis.
  • Graad III: De scheurtjes hebben diepere groeven en vormen losse kraakbeenschollen en reiken tot verder dan de helft van de oorspronkelijke dikte van het kraakbeen. Dit stadium wordt ook wel pre-artrose  De gewrichtsspleet begint te versmallen en het bot kleurt witter op de röntgenfoto (subchondrale sclerose) als teken van verhoogde druk. De normale rondingen worden hoekiger, röntgenologisch spreekt men van “squarring” van de gewrichtsspleet, ook wel osteofyten of botapposities genaamd. Dit is het stadium dat voorafgaat aan de versmalling van de gewrichtsspleet op een röntgenfoto.
  • Graad IV: Het kraakbeen is geheel verdwenen en het onderliggende bot ligt bloot. Dit is artrose, in de volksmond ook bekend als “slijtage”.  De gewrichtsspleet is verder versmald op de röntgenfoto en soms zelfs volledig verdwenen. Deze conditie wordt vaak 15 tot 25 jaar na een meniscectomie gezien.

Welke behandelmogelijkheden zijn er?

Mensen met lichte tot matige knieartrose kunnen we goed helpen met:
Fysiotherapie

Heeft u ernstige artrose en wordt u daardoor fors beperkt in het uitvoeren van uw dagelijkse werkzaamheden of hobby’s dan is het verstandig om dit eerst met uw huisarts te bespreken.

Nieuwe knie?
Heeft u een operatie ondergaan waarbij er een halve of een totale knieprothese is geplaatst? Dan bent u voor de revalidatie na deze operatie aan het juiste adres bij Medical Training Malden. Wij hebben vele jaren ervaring met het revalideren van mensen die een nieuwe knie hebben gekregen.

Medewerkers die hierin zijn gespecialiseerd:

Afspraak maken

Chat with us on WhatsApp